Du er her

- Det gir en egen glede å kunne skjære ned hjorten på profesjonelt nivå. Hver enkelt muskel i dyret har sin egen karakter - og sitt ideelle bruksområde når virkelig god mat er ønsket. Dette kan alle lære, sier daglig leder ved Norsk Hjortesenter, Johan Trygve Solheim.
Påmeldingsinfo i bunnen av saken.
23. november inviterer han igjen til parteringskurs like nord for Bergen. Norsk Hjortesenter har disse dagene leid Alver Hjort sine lokaler utenfor Knarvik. Med maks 15 deltakere på kurset ønsker Solheim å gi hver enkelt deltaker god oppfølging og så god faglig ballast som mulig.
Lekre detaljer av verdens beste kjøtt
- Kurset er ideelt for dem som ikke har behov for fordypning i den første delen av slakteprosessen, nemling utvommingen. For dette, sammen med nedskjæring, har vi dybdekurs ved Norsk Hjortesenters anlegg på Svanøy.
På Alver vil alt handle om partering og nedskjæring av hjorten helt ned til stykningsdeler som mørbrad, bankebiff, etrecote, lårtunge - ja, alle deler av en dyreskrott. Det vil bli lagt vekt på hvilke matretter de ulike stykningsdelene er mest egnet til.
Dessuten vil vi vise kreativ bruk av det edle kjøttet; som for eksempel carré av ryggen og surret skankestek fra nedre del av låret. Skanken er faktisk blant det mest smakfulle kjøttet på hele hjorten, forteller han.
Om du vil melde deg på, følg instruksjonene under. Vi anbefaler å være tidlig ute med påmelding.
Ved Knarvik, nord for Bergen
Påmelding skjer ved innbetaling av kursavgift til kontonr 3775.03.20962. NB: Merk innbetalingen "Parteringskurs 23. november".
Du må også sende epost med navn og din postadresse til ejd@svanoy.com
Ved spørsmål, kontakt informasjonsansvarlig ved Norsk Hjortesenter, Egill J. Danielsen på tlf 900 25 780.
Kursfakta:
- Dato: 23. november
- Sted: Alver Hjort (5 min. fra Knarvik, nord for Bergen)
- Varighet kl 9.30-16.00
- Pris: kr 2390,- inkl lunsj.
- Påmeldingsfrist: 10. november.
- Maks 15 deltakere
Økonomisk støtte til kurs
Mange kommuner gir økonomisk støtte til at jegerne tar kompetansehevende kurs. Ta kontakt med din viltforvalter og spør!
Kursdeltakere hos Norsk Hjortesenter får spesialtilbud på kjøttbehandlingsutstyr fra vår nettbutikk, svanoybutikken.no Vi er spesialforhandler for tyske LANDIG, en produsent som leverer vakumeringsutstyr, kjøttkverner, sous vide maskiner, kniver, kjøttsager - kort sagt alt en jeger kan få bruk for etter at dyret er felt.
Kurset gjennomføres med forbehold om tilstrekkelig antall deltakere. Kursavgift refunderes ved avlyst kurs. Ved avmelding etter påmeldingsfristen refunderes kun halv kursavgift. Avlyst deltakelse som fremsettes etter 24 timer før kursstart gir ingen refusjon.

